Styczniowe Moje Gotowanie to pyszne wejście w Nowy Rok. W tym numerze polecamy rozgrzewające dania w wersji mięsnej i wegetariańskiej. A po obiedzie- pyszny deser, czyli aż 8 pomysłów na słodkości. Znajdziecie tu także najsmaczniejsze inspiracje na karnawałowe przekąski, a do tego garść porad na szybką poprawę samopoczucia po zakrapianej imprezie. Nasi eksperci: Cristina Catese, Daria Ładocha i Robert Sowa podzielili się najsmaczniejszymi pomysłami na sezonowe dania.
MAT. REDAKCYJNE
W dziale KUCHNIA DOMOWA:
Królowa sezonu Brukselka – chrupiąca i pyszna
Na dwa kęsy Kulinarne fantazje
Porcja wykwintnych przekąsek na karnawałowe przyjęcie w domu
Szybko, łatwo, pysznie W zupach jest moc
Sycące i zdrowe dania na bazie doskonałych wywarów sporządzonych według przepisów Piotra Kucharskiego
Dania główne Kolorowo i pożywnie
Sezonowe warzywa i egzotyczne owoce to najlepsza baza nie tylko jarskich, ale i mięsnych obiadów. Rozgrzewająca zupa, burger z frytkami z batatów, kiełbaski z ciecierzycą i enchiladas z fasolą i kukurydzą – feeria barw na talerzu!
Po prostu zrób to! Idealny beszamel
Nie obejdą się bez niego najznakomitsze zapiekanki – wszystko o aksamitnym sosie
Jestem wege Wypieki z aquafaby
Woda z gotowania ciecierzycy, która zastępuje jajka, świetnie sprawdza się w bezach i ciastkach
Do smaku Kardamon – zapach Orientu
Stara jak świat przyprawa nie tylko podkręca moc deserów i dań na ostro, ale też uzdrawia
Sama słodycz Otul się domową rozkoszą
Zapraszamy na 8 wyjątkowych smakołyków, dzięki którym kulinarny błogostan potrwa wiele godzin
Codziennie w dobrej formie Bezpieczny toast za Nowy Rok
Porcja wskazówek, jak uniknąć syndromu dnia następnego, a także co skutecznie pomaga szybko sobie z nim poradzić
W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI
Robert Sowa Wykwintny smak karnawałowych dań
Pomysły na idealne menu, które podczas imprezy zaspokoi gusta kulinarne wszystkich gości
Daria Ładocha Pyszne obiady z 5 składników
Wartościowe i genialne w swej prostocie potrawy dla całej rodziny
Cristina Catese
Topinambur – przodek ziemniaka
Popularne we Włoszech warzywo na polskim stole: w kremie, cieście i zapiekance
W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE
rozmowa z AGNIESZKĄ CEGIELSKĄ o filozofii zdrowego, mądrego odżywiania i najnowszej książce „Naturalnie i ziołowo”
Świat na talerzu: Hokkaido Zimowa wyspa Japonii
Słynie z najlepszego śniegu na świecie i bajecznych widoków, a także kusi wspaniałą kuchnią z owocami morza, ramenami i wyrobami z mleka