Moje Gotowanie lipiec 2021

Lipcowy numer "Moje Gotowanie" to pyszności na początek wakacji. W magazynie 7 przepisów na pyszne ryby i owoce morza, królowie sezonu - groszek i bób, a na deser - morele w wielu odsłonach. Polecamy dania główne z szaszłykami, przepisy na fenkuł i recepturę na domowe mascarpone. Do tego przepisy od naszych ekspertów - Cristiny Catese, Roberta Sowy i Beaty Śniechowskiej. Ponadto - Marieta Marecka poleca greckie specjały na wyspach i w naszym domu. Szczegółowy spis treści poniżej!

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Królowie sezonu -  Groszek i bób mają charakter - Ulubione zielone strączki właśnie teraz odkrywają przed nami swoje największe zalety. Sycą na wiele godzin, klasyczne dania wynoszą na wyżyny smaku i pięknie dekorują talerze

Szybko łatwo pysznie - Dziecinnie proste przysmaki Wesoła gromada młodych kucharzy na czele z Jagodą Łaganowską, zwyciężczynią kulinarnego show MasterChef Junior, zaprasza na rybną ucztę

Dania główne - Szaszłyk obieżyświat Mięso nabite na szpadki i upieczone na grillu podbiło serca smakoszy na całym świecie. Baranina, wołowina, boczek czy drób – każde z nich będzie wyborne! Dzięki przepisom z różnych kontynentów można każdego dnia odbywać fascynujące kulinarne podróże

Kulinarne odkrycie - Fenkuł – anyżkowa bulwa Przybliżamy zalety warzywa o intrygującym wyglądzie i słodkawo-korzennym smaku. Zwany koprem włoskim rarytas urozmaici nasz codzienny jadłodpis i dostarczy witamin

Po prostu zrób to! Aksamitny ser mascarpone Popularny smakołyk rodem z Italii można przyrządzić w domowym zaciszu. Dobrej jakości śmietanka, cierpliwość i umiłowanie do włoskiej kuchni wystarczą, by powstał wyjątkowy specjał, z którego wyczarujemy boskie desery

Sama słodycz - Morelowe lato pełne słońca Kuszące kolorem owoce o aksamitnej skórce wspaniale smakują i apetycznie prezentują się w ciastach i deserach

Codziennie w dobrej formie -  Co jeść na urlopie Wakacyjne kulinarne szaleństwo wcale nie musi nam szkodzić. Bo przyzwyczajony do dobrych nawyków organizm sam będzie wiedział, na co może sobie pozwolić

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Beata Śniechowska - Koktajle idealne na upał Zmiksowane owoce z pełnymi błonnika ziarnami dostarczą energii na wiele godzin

Robert Sowa - Największy ze strączków Znany i lubiany bób odkrywa różnorakie oblicza – objawia się jako główny składnik hummusu, eleganckiej sałatki, a także towarzysz mięs i ryb

Cristina Catese - Włoska kuchnia na wakacje Szybkie przepisy na makaron z kwiatami cukinii, tartę z pieczoną papryką i ciasto z brzoskwiniami

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

ROZMOWA Z MARIETĄ MARECKĄ O wyjątkowych aromatach greckiej kuchni

Świat na talerzu OMAN Baśń z tysiąca i jednej nocy Pachnący kardamonem, cynamonem, kokosem i płatkami róż kraj urzeka smakołykami i krajobrazami, które na długo zostają w pamięci