REKLAMA

Moje Gotowanie czerwiec 2021

Czerwcowy numer "Moje Gotowanie" kuszą sezonowymi specjałami. Polecamy desery i dania wytrawne z truskawkami, przepisy na szparagi oraz 15 pomysłów na dania z warzywami. Do tego przepisy od naszych ekspertów - Cristiny Catese, Roberta Sowy i Beaty Śniechowskiej. Ponadto - Ewa Wachowicz zaprasza na spotkania rodzinne w ogrodzie.

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Królowe sezonu -  Truskawki – nadworny przysmak Ulubione owoce króla Ludwika XIV kochają wszyscy Polacy. Nic dziwnego! Te soczyste czerwone jagody sprawią, że każde ciasto z ich dodatkiem będzie wyborne. Uatrakcyjnią też sałatki, kanapki i pizzę

Kulinarne odkrycie - Słodki aromat płatków róży Przykuwający uwagę kwiatowy specjał ma niezwykły kolor i zapach. Smakuje zarówno w formie konfitury, jak i zanurzony w occie. Z powodzeniem pełni również funkcje dekoracyjne

Dania główne - Pora na kalafiora Jego lekko kremowa główka, zwana różą, ukazuje swe zaskakujące oblicza. To idealna baza spodu do pizzy, towarzysz mięs, a także istotny składnik makaronowych kompozycji

Po prostu zrób to! Domowe żelki na Dzień Dziecka Ulubione słodkości naszych najmłodszych łatwo zrobimy sami, korzystając ze sprawdzonych przepisów kulinarnej blogerki Viktoriji Popin. To wymarzony jadalny prezent

Trzy razy szparagi Symfonia kolorów i smaków Eleganckie pędy doskonale odnajdują się w różnych odsłonach: zmiksowane na smoothie, polane serowym sosem czy panierowane w tempurze. Białe i zielone zestawione w jednym daniu będą miłą niespodzianką dla ucztujących

Codziennie w dobrej formie -  Dodatki na celowniku Konserwanty, zagęstniki, emulgatory i barwniki – które z nich, mimo skomplikowanej nazwy, nie szkodzą, a których lepiej unikać

Sama słodycz - Czekolada i czereśnie – duet doskonały To intrygujące połączenie smaków uwiedzie każdego łasucha. Soczyste słodkości z owocami będą czerwcowym hitem!

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Beata Śniechowska - Ulubione desery w zdrowej wersji Budyń, kisiel i lody bez grama cukru

Jurek Sobieniak i Andrzej Jędrzejczak - Wrzucamy na ruszt Oryginalne pomysły na dania z grilla

Robert Sowa - Owocowe wspomnienia Uniwersalne truskawki – na słodko i wytrawnie

Cristina Catese - Pyszny relaks na włoską nutę Smakowite propozycje na czerwcowy obiad: naleśniki ze szparagami i tagliatelle z bazylią

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Świat na talerzu BALI Tropikalna rajska wyspa Przydrożne restauracje, niespotykane owoce, targi rybne i najdroższa na świecie kawa – to tylko kilka z tutejszych kulinarnych atrakcji

ROZMOWA Z EWĄ WACHOWICZ Autorka książek i programów kulinarnych opowiada o swojej pasji do biesiadowania

Przepisy z magazynu