Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44227
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa ze szpinakiem

Zupa ze szpinakiem  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 125 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1/2 kg świeżego szpinaku
  • marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • opakowanie Zupy Szpinakowej z błonnikiem WINIARY
  • 2 jajka na twardo
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany albo gęstego jogurtu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Szpinak opłukać, pokroić w paski. Marchewkę umyć, obrać, pokroić w dość cienkie słupki. Czosnek obrać, drobno posiekać.

Na maśle poddusić szpinak z czosnkiem. Zupę szpinakową przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać pokrojony szpinak, marchewkę, doprawić solą oraz pieprzem.

Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować około 15 min, mieszając od czasu do czasu. Jeśli trzeba, dolać wody. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną. Podawać z jajkiem i szczypiorem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
238