Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ZUPA PULPETOWA

ZUPA PULPETOWA Majka211
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas gotowania: 1 godzin

Składniki

  • 20 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 marchewki
  • pół selera
  • 1 cebula
  • 1-2 czerwone papryki
  • 2-3 pomidory –mogą być z puszki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki gęstego nat jogurtu, może być śmietana
  • 10 dag startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki masła
  • garść posiekanej zieleniny – natka pietruszki
  • sól, pieprz

zupa pomidorowo - paprykowa z pulpecikami

Etapy przygotowania

Cebulę, seler i marchew zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub drobno poszatkować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik, pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub drobno posiekać.
Zagotować rozpuszczone kostki rosołowe, dodać najpierw cebule, seler i marchewkę, a po 5 min. Wrzucić pomidory oraz paprykę i dodać masło. Spróbować, ewentualnie doprawić.
Mielone mięso, kaszę manną, starty żółty ser, jedno jajko wyrobić na jednolita masę, doprawić pieprzem i solą. Formować malutkie pulpeciki, obtaczać je w mące, dodawać do zupy.
Gotować 15 min na umiarkowanym ogniu. Pozostał jajko ubić lekko z jogurtem i rozprowadzić w kilku łyżkach lekko ostudzonej zupy. Wlać do garnka i delikatnie wymieszać, uważając, aby się nie ścięło. Przed podaniem obficie posypać posiekana zieleniną.
LEPSZA JEST NA DRUGI DZIEŃ!! :)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210