Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 80 dag marchewki
  • 2 ziemniaki
  • łyżka masła
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2–3 łyżki soku ze świeżych pomarańczy
  • łyżeczka drobno posiekanego kłącza imbiru
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Marchew i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Płatki uprażyć na suchej patelni.

W garnku stopić masło, podsmażyć warzywa z imbirem. Wlać bulion, gotować około 20 minut. Zdjąć z ognia, dokładnie zmiksować. Dodać sok pomarańczowy, śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać płatkami migdałów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194