Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44184
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa marchewkowa

Zupa marchewkowa  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 220 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 80 dag marchewki
  • 2 ziemniaki
  • łyżka masła
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2–3 łyżki soku ze świeżych pomarańczy
  • łyżeczka drobno posiekanego kłącza imbiru
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Marchew i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Płatki uprażyć na suchej patelni.

W garnku stopić masło, podsmażyć warzywa z imbirem. Wlać bulion, gotować około 20 minut. Zdjąć z ognia, dokładnie zmiksować. Dodać sok pomarańczowy, śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać płatkami migdałów.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404