Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa kukurydziana

Zupa kukurydziana  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 285 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 150 ml śmietanki
  • 2–3 łyżki ostrego żółtego sera
  • szczypta chili
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Cebulę i ziemniaki obrać. Cebulę bardzo drobno posiekać. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę.

W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki, bulion, gotować około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Wlać śmietankę, dodać kukurydzę i połowę zalewy. Doprawić chili, solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Przed podaniem posypać żółtym serem i natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
09.6.2011

Fajny przepis, kiedys sprobuje bo wydaje sie smaczna.





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167