Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 22 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44184
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 40 minut

Składniki

  • 1 kalafior
  • 50 dag szpondra
  • 6 średnich ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2,5 litra wody
  • 1 śmietana 18 %
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • koperek

zupa

Etapy przygotowania

Gotujemy wywar z mięsa z dodatkiem listka i ziela angielskiego około 20 minut. Kalafiora dzielimy na różyczki i moczymy w słonej wodzie. Wywar przecedzamy, dodajemy marchewkę pokrojona w kostke, pietruszkę, ziemniaki w kostkę, umyte różyczki kalafiora i gotujemy do miękkosci mięsa i warzyw.

Mąkę rozrabiamy w małej ilosci wody, wlewamy do zupy, dodajemy smietanę. Doprawiamy solą, pieprzem. Wsypujemy spora ilośc koperku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
10.12.2010

dzisiaj kalafiorowa na obiad;)

 
07.9.2009

Klasyczna kalafiorowa-czyli smakowita zupa:)))





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404