Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ZUPA GULASZOWA

ZUPA GULASZOWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas gotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 70 dkg. wołowiny lub wieprzowiny na gulasz
  • 40 dkg. ziemniaków ( 4-5 szt. )
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 1 papryka świeża ( czerwona )
  • 2 cebule
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka mąki
  • 2łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu
  • sól

PZYSZNA I ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA MROŻNE WIECZORY.

Etapy przygotowania

Mięso kroimy w kostkę,obtaczamy w mące,smażymy na oleju.Marchewkę,pietruszke,czosnek kroimy w plasterki,seler i papryke w słupki a ziemniaki w kostkę.Wszystkie warzywa oprócz ziemniaków dodajemy do mięsa i podsmażamy,posypujemy słodką papryką.Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy 40 minut.Dodajemy ziemniaki,gdy zmiękną mieszamy koncentrat,śmietanę i wywar.Nie gotujemy.Przyprawiamy do smaku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36