Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zupa czosnkowa z serem i grzankami

Zupa czosnkowa z serem i grzankami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 50 dag kości wędzonych
  • 3- 4 główki czosnku
  • 2 kostki Mięsne
  • 5 kromek chleba- najlepiej czerstwy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 10 dag sera żółtego
  • pieprz
  • maggi

Extra pyszny i szybki sposób na obiad w gronie rodzinnym. Lekka zupka.

Etapy przygotowania

  1. Gotujemy na kości wywar, dodajemy kostki, ziele ang i listki laurowe.
  2. Czosnek obieramy i miksujemy z wywarem w blenderze na gładki krem.
  3. Wlewamy wywar czosnkowy do zupy, mieszamy i przyprawiamy do smaku maggi i pieprzem.
  4. Chleb kroimy na małe kawałeczki i rumienimy na patelni.
  5. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  6. Do miseczki nalewamy gorącą zupę, na to grzanki i na wierzchu układamy ser żółty.

SMACZNEGO!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
01.12.2009

ja też robię podobnie "wodzionkę" :)

 
01.12.2009

A ja się właśnie dzisiaj dowiedziałam co to jest 'wodzionka':)

 
01.12.2009

Prawie robi duza roznice :) Ale co racja to racja. Najbardziej podoba mi sie wersja "wodzionki" z najnowszej gazetki - bez czosnku :)





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!