Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Flaczki wołowe

Flaczki wołowe buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 15

Składniki

  • 2 opakowania flaczków wołowych (oczyszczonych) ok.2kg
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnia pietruszka korzeń
  • ćwiartka średniego selera
  • 2 średnie cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki margaryny do smażenia (dobrej jakości)
  • 2 łyżka mąki pszennej
  • PRZYPRAWY:ziele ang,liść laurowy,sól,pieprz,gałka muszka,imbir,majeranek,papryka słodka,maggi do smaku

Lubię flaczki jak są dobrze przyprawione

Etapy przygotowania

Do dużego garnka wrzucamy flaczki zalewamy wodą zagotowujemy i odcedzamy,Zalewamy flaczki ponowinie i gotujemy z dodatkiem przyprzw na wpół miękko.Warzywa płuczemy obieramy trzemy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do flaczków.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzewamy margarynę dodajemy cebulę,smażymy na złocisty kolor dodajemy mąkę i robimy zasmażkę drugirgo stopnia ( dłużej podsmażana ) odsawiamy patelnię z ognia czekamy aż zasmażka ostygnie.Kiedy flaczki bedą już miękie dodajemy zasmażkę energicznie mieszając w garnku aby nie powstały grudy.Zmniejszamy ogień gotujemy jeszcze kilka minut aż zasmaszka  zagęści lekko flaczki.Sprawdzamy smak.Można dodać do flaczków posiekaną natkę pietruszki.Podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!