Przepisy kulinarne
Czwartek, 28 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44782
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zupy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki  A. Rogalski, stylizacja A. Borkowska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 270 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • pęczek botwinki
  • ogórek
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 cebulki dymki
  • szklanka kwaśnej śmietany
  • 150 ml maślanki
  • 1/2 l bulionu jarzynowego
  • 2 jajka na twardo
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

 Liście botwinki pokroić, buraczki umyć. Botwinkę i buraczki gotować w bulionie ok. 10 min.

Rzodkiewki oczyścić, pokroić na grubsze plasterki. Ogórek umyć, pokroić na plasterki. Dymki oczyścić, drobno pokroić, szczypiorek posiekać. Jajka pokroić na kawałki.

Botwinkę i buraczki odcedzić. Buraczki obrać, pokroić na plasterki. Do wywaru wlać śmietanę i maślankę.

Dodać botwinkę, buraczki, rzodkiewki, ogórek i dymkę. Wymieszać, przyprawić. Chłodnik wstawić na 2 godziny do lodówki. Udekorować jajkami.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.5.2015

Jeżeli botwinka to moim zdaniem lepiej smakuje podana na ciepło z różnymi dodatkami już wg własnego gustu i uznania,ale to tylko moja opinia na ten temat:)

 
11.5.2015

zgadzam się - pyszny :)jeśli ja mogę coś dodać od siebie to polecam wypróbować taki chłodnikhttp://przepisy.ancymonki.pl/chlodnik-z-nowalijkami/

 
01.8.2012

Świetnie wygląda i smakuje tylko nie za bardzo lubię z jajkiem. Jajko to jest dobre do żurku. --- [url=http://www.favore.pl]Ogłoszenia[/url] [url=http://www.favore.pl/zlecenia]Zlecenia[/url]





REKLAMA

Sonda

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
37

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
14

BezCebuli

Ilosc dodanych przepisow:
3

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
225

rachel_hudson

Ilosc dodanych przepisow:
5

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
10

BlackKitty

Ilosc dodanych przepisow:
3