Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44009
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Sosy

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczarki w sosie smietanowym

Pieczarki w sosie smietanowym caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 50dag pieczarek
  • 1-2 czubate łyżeczki maki
  • 3/4 szklanki słodkiej smietany
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 szklanki oleju

dla lubiących grzyby

Etapy przygotowania

Pieczarki oczyścic i pokroić w plastry. Na głębokiej patelnii lub w garnku rozgrzać olej, wrzucic pieczarki i smażyć aż puszczą sok. Przykryc pokrywka i dusić do miękkości. W razie potrzeby uzupełniac płyn dolewajac odrobine wody. Miękkie pieczarki przyprawic do smaku ziołami prowansalskimi, majerankiem i pieprzem. Jak płyn całkowicie odparuje dodac make i dokładnie wymieszać. Całość zalać śmietana i szybko wymieszać. Silnie podgrzać (nie gotować). Posolic do smaku i wymieszac. Podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań miesnych.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
221

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55