Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zapiekana ryba w koperkowym sosie

Zapiekana ryba w koperkowym sosie
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut

Składniki

  • 2 filety morskiej ryby ( bez skóry i ości )
  • 200 ml śmietany 18 %
  • 4 łyzki posiekanego koperku
  • ząbek czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki białego wina
  • pół łyzeczki kurkumy
  • pieprz cytrynowy
  • sól

Soczysta ryba w gęstym kremowym sosie koperkowym.

Etapy przygotowania

Do małej miseczki wlewamy śmietanę, dodajemy posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, białe wino i kurkumę. Dobrze mieszamy. Do żaroodpornego naczynia wkładamy filety rybne natarte solą i pieprzem cytrynowym. Zalewamy uprzednio przygotowanym sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.  Uniwersalne danie, które pasuje do frytek,  ryżu, ziemniaków a także makaronu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.10.2011

Po prostu smacznie wygląda, tylko kupować składniki i robić, a potem smakować.

 
01.10.2011

Co tu dużo pisać. Jednym słowem Rewelacja !!!!

 
01.10.2011

ryba wygląda bardzo smacznie, spróbuję też ją tak zrobić, do tej pory tylko polewałam sosem koperkowym





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!