Przepisy kulinarne
Czwartek, 23 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44223
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Tołpyga

Tołpyga evita0007
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 fillety ze skórą Tołpygi (po 270-300g na osobę)
  • 4 plastry pomidora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyzeczki sól ziołowa
  • 1 łyżeczka bazylia
  • 1 łyzeczka tymianek
  • 1 grubszy plaster cytryny
  • pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • garść natki pitruszki (umytej-osuszonej i posiekanej)
  • oliwa do wysmarowania naczynia

Tołpyga przygotowana w ten sposób jest soczysta i smaczna. . .

Etapy przygotowania

Rybę myjemy-osuszamy.Z obu stron ja doprawiamy przyprawami oraz pieprzem.Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch układamy plastry pomidora , posypujemy pokrojonym czosnkiem i natką pietruszki oraz polewamy wycisnietym sokiem z cytryny.Przykrywamy folia aluminiowa i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy około 25 minut.Po tym czasie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 7-8 minut z termoobiegiem i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi....

SMACZNEGO . . . .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
26.1.2012

No coś ty,jeszcze nie.Teraz poluję na świeżą makrelę hihi ;)

 
25.1.2012

Chyba już wszystkie dostępne ryby w sklepie rybnym przerobiłaś ? 5.

 
23.1.2012

Bardzo apetycznie i elegancko podane..super...





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210