Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie po japońsku

Śledzie po japońsku szynszyla
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 5 sztuk matiasów
  • 4 jajka
  • 4 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 słoik majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona

Proste, pyszne, efektowne.

Etapy przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, przyprawić solą, octem, olejem i cukrem, wymieszać, wyłożyć na półmisek. Ogórki pokroić w kostkę, ułożyć na cebuli. Na tym ułożyć ugotowane połówki jajek.
Matiasy wymoczyć. Każdy płat przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć nimi jajko. Jajko ze śledziem udekorować majonezem, natką i czerwoną papryką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210