Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Śledzie po japońsku

Śledzie po japońsku szynszyla
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 5 sztuk matiasów
  • 4 jajka
  • 4 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 słoik majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona

Proste, pyszne, efektowne.

Etapy przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, przyprawić solą, octem, olejem i cukrem, wymieszać, wyłożyć na półmisek. Ogórki pokroić w kostkę, ułożyć na cebuli. Na tym ułożyć ugotowane połówki jajek.
Matiasy wymoczyć. Każdy płat przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć nimi jajko. Jajko ze śledziem udekorować majonezem, natką i czerwoną papryką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!