Przepisy kulinarne
Sobota, 29 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba ze szpinakiem

Ryba ze szpinakiem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety z pangi lub soli
  • łyżka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 3 łyżki brandy
  • 15 dag kremowego sera (np. gorgonzoli)
  • cytryna
  • 40 dag liści szpinaku (lub mrożonki)
  • szklanka śmietany kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Szpinak zblanszować we wrzącej osolonej wodzie, odcisnąć, grubo posiekać. Masło rozgrzać, dodać rozkruszony ser i podgrzewać, aż się rozpuści. Wlać brandy.

■ Dodać śmietanę, chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać szpinak, przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem.

■ Filety skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Usmażyć na złoto na gorącym oleju. Na sosie serowo-szpinakowym ułożyć rybę i od razu podać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18