Przepisy kulinarne
Piątek, 19 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44180
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba ze szpinakiem

Ryba ze szpinakiem
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 400 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety z pangi lub soli
  • łyżka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • 3 łyżki brandy
  • 15 dag kremowego sera (np. gorgonzoli)
  • cytryna
  • 40 dag liści szpinaku (lub mrożonki)
  • szklanka śmietany kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Szpinak zblanszować we wrzącej osolonej wodzie, odcisnąć, grubo posiekać. Masło rozgrzać, dodać rozkruszony ser i podgrzewać, aż się rozpuści. Wlać brandy.

■ Dodać śmietanę, chwilę pogotować, aż sos trochę zgęstnieje. Dodać szpinak, przyprawić gałką muszkatołową i pieprzem.

■ Filety skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Usmażyć na złoto na gorącym oleju. Na sosie serowo-szpinakowym ułożyć rybę i od razu podać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935