Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba po grecku

Ryba po grecku  lexi27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas smażenia: 30 minut

Składniki

  • 1,5 kg ryby (np. panga)
  • 3 duże marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 seler
  • 3 cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyzki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 2 liscie laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • sok z 1 cytrtny
  • sól i cukier do smaku

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !

Etapy przygotowania

Ryba po grecku - pyszny przepis

Jarzyny zetrzec na tarce o grubych oczkach. Włożyc do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem. Podlac 1/2 szklanki wody. Dodac przyprawy i dusic na malym ogniu około 15 minut. Nastepnie dodac koncentrat i 3 łyzki wody i dusic kolejne 10 minut. Przprawic sokiem z cytryny i mielona papryką.

Filety rybne smażyc opanierowane na malym ogniu (tak aby się nie zrumieniły)
Układac na półmisku warstwami: warzywa - ryby - warzywa

Ryba po grecku gotowa! Nie tylko na świątecznym stole taka ryba po grecku będzie wszystkim smakowała. :)

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117