Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43564
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba po grecku

Ryba po grecku  lexi27
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas smażenia: 30 minut

Składniki

  • 1,5 kg ryby (np. panga)
  • 3 duże marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 seler
  • 3 cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyzki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 2 liscie laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • sok z 1 cytrtny
  • sól i cukier do smaku

Ryba po grecku - nieskomplikowana, a smakuje wyśmienicie !

Etapy przygotowania

Ryba po grecku - pyszny przepis

Jarzyny zetrzec na tarce o grubych oczkach. Włożyc do dużego rondla z mocno rozgrzanym olejem. Podlac 1/2 szklanki wody. Dodac przyprawy i dusic na malym ogniu około 15 minut. Nastepnie dodac koncentrat i 3 łyzki wody i dusic kolejne 10 minut. Przprawic sokiem z cytryny i mielona papryką.

Filety rybne smażyc opanierowane na malym ogniu (tak aby się nie zrumieniły)
Układac na półmisku warstwami: warzywa - ryby - warzywa

Ryba po grecku gotowa! Nie tylko na świątecznym stole taka ryba po grecku będzie wszystkim smakowała. :)

Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!