Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Ryby

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś z sosem - koperkowym

Łosoś z sosem - koperkowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 7 minut
Kaloryczność: 250 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 filety z łososia po 20 dag
  • sok z 1 limonki
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • 6 łyżek oleju sezamowego
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Filety z łososia osączyć na papierze kuchennym. Oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z limonki. Odstawić.

Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać i zeszklić na gorącym oleju, lekko przestudzić i przełożyć do miski, wymieszać z posiekanym koperkiem.

Łososia wyłożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec 5–7 minut w temperaturze 200°C. Można też włożyć rybę do nakładki parowej. W pasującym garnku zagotować wodę, nałożyć nakładkę, przykryć garnek i gotować około 6–8 minut na parze.

Łososia podawać z sosem cebulowo- koperkowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.8.2009

smakowicie to wygląda





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406