Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Papryka konserwowa mojej babci

Papryka konserwowa mojej babci Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 110 minut

Składniki

  • Papryka dowolna ilość (powinna być gruba i mięsista)
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 6 szklanek wody
  • 8-9 czubatych łyżek cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
  • pieprz w ziarnach(5 ziaren na słoik)
  • gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
  • cebula(po 2 plastry na słoik)
  • oliwa (1 łyżka na słoik)

Najlepiej smakuje gruba mięsista papryka:).

Etapy przygotowania

Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,odsączyć.
W wyparzone słoiki powkładać przyprawy.układać ścisło pokrojoną paprykę,dwa plastry cebuli,oliwę,zalać ciepłą zalewą,dokręcić.
Pasteryzować grubą paprykę 20 min cienką 10 min.
Smacznego:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2813

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1062

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
69

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!