Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Papryka konserwowa mojej babci

Papryka konserwowa mojej babci Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 110 minut

Składniki

  • Papryka dowolna ilość (powinna być gruba i mięsista)
  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 6 szklanek wody
  • 8-9 czubatych łyżek cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie (3 ziarna na słoik)
  • pieprz w ziarnach(5 ziaren na słoik)
  • gorczyca (1/2 łyżeczki na słoik)
  • cebula(po 2 plastry na słoik)
  • oliwa (1 łyżka na słoik)

Najlepiej smakuje gruba mięsista papryka:).

Etapy przygotowania

Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,odsączyć.
W wyparzone słoiki powkładać przyprawy.układać ścisło pokrojoną paprykę,dwa plastry cebuli,oliwę,zalać ciepłą zalewą,dokręcić.
Pasteryzować grubą paprykę 20 min cienką 10 min.
Smacznego:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210