Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 4 Maja 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44717
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ogórki po żydowsku wg Aleex

Ogórki po żydowsku wg Aleex Aleex
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 3 minut

Składniki

  • ogórki - dowolna ilość
  • w każdym słoiku powinno być po trochu:
  • liść selera
  • natka pietruszki
  • krążki marchewki
  • plasterki cebuli
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • ząbki czosnku
  • korzeń chrzanu
  • szczypta pieprzu
  • Zalewa:
  • 2,5 szkl wody
  • 0,5 szkl octu 10 %
  • 0,5 szkl cukru
  • 1 łyżka soli

Pyszne, chrupiące ogórki z delikatnym posmakiem warzyw.

Etapy przygotowania

1. Do słoików włożyć ogórki oraz surowe warzywa.
2. Składniki zalewy zagotować.
3. Ogórki zalać
zalewą. Słoiki zakręcić.
4. Ogórki w słoikach pasteryzować 3 minuty od chwili zagotowania się wody.

Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
26.9.2008

Ogórki są doskonałe, ale robię je nieco inaczej: obieram ze skórki i kroję wzdłuż na 2 lub 4 części (zależy od wielkości ogórka - wolę zdecydowanie małe). Pozdrawiam - :)





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3045

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
30

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
201

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
6

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
8

RA.ROSSA

Ilosc dodanych przepisow:
6