Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KAPUSTA MODRA - CZERWONA

KAPUSTA MODRA - CZERWONA Halina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 3 kg kapusty czerwonej
  • ZALEWA:
  • 10 szkl wody
  • 10 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 10 liści laurowych
  • ziele angielskie-garstkę
  • kilka goździków
  • 2 szkl octu

Pyszna kapusta na obiad.

Etapy przygotowania

Wszystkie składniki zalewy (oprócz octu ) gotować 5 minut. Po wyłączeniu gazu wlać ocet.

Kapustę zeszatkować. Następnie sparzyć i gotować jeszcze ok.10 minut. Odcedzić. Gdy lekko przestygnie powkładać do słoików− nie ubijać .

Zalewę przecedzić przez sitko i ponalewać do słoików− tak aby kapusta była przykryta.

Słoiki gotować 15−20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
19.7.2012

Fajny przepis, muszę go wypróbować.





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!