Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przetwory

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cukinia w zalewie musztardowej.

Cukinia w zalewie musztardowej. Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość porcji: 10

Składniki

  • Na 1 litr wody,
  • - 3/4 szkl. octu,
  • - 2 łyżki soli,
  • - 1 szkl cukru

Smaczna sałatka - jako dodatek do głównego dania obiadowego i nie tylko.

Etapy przygotowania

Wszystkie składniki zagotować i odstawić, aby  zalewa wystygła.
Do ochłodzonej zalewy dodać 5 łyżek musztardy stołowej.
Cukinię (a także możemy robić ogórki. kabaczek lub patisony.) obrać ze skóry,  wydrążyć  miąższ z nasionami i pokroić w kostkę, plastry lub słupki.
Do każdego słoika dodać 2 ząbki czosnku, koper, liście laurowe, po 2-3 ziarenka : ziele angielskie i pieprz.
Zalać cukinię ogórki, patisony lub kabaczek zalewą, zakręcić słoiki i pasteryzować  5 minut.   Zalewy wystarcza na 7 słoiczków po 750 ml każdy,  jak widać na głównej fotce.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
17.8.2009

katarynka spróbuj zrobić cukinię, zobaczysz, że polubisz przetwory z cukinii, nabiera wyraźnego smaku, jest super pyszna.

 
16.8.2009

robiłam tak ogórki





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!