Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Roladki z wędzonego łososia

Roladki z wędzonego łososia Free Lance/ Free
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 10 minut
Kaloryczność: 260 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 40 dag filetów z pstrąga (bez skóry i ości)
  • pęczek świeżej kolendry
  • 12 plastrów wędzonego łososia norweskiego
  • 4 jajka na twardo
  • 4 owoce awokado
  • 4 limonki ze skórą
  • 2 łyżeczki zielonego pieprzu
  • łyżeczka tabasco
  • ogórek
  • sól, pieprz

Pyszne roladki z łososia z awokado.

Etapy przygotowania

■ Pstrąga gotować 10 min na parze. Ostudzić, pokroić w kostkę. Kolendrę umyć. Plastry łososia norweskiego rozłożyć na desce i pokroić na trójkąty. Okrawki zachować.

■ Jajka obrać, pokroić na ćwiartki. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Zielony pieprz umyć. Wycisnąć sok z dwóch limonek.

■ Okrawki wędzonego łososia zmiksować z jajkami, zielonym pieprzem, awokado, połową kolendry, tabasco, sokiem z limonek, solą i pieprzem. Dodać pstrąga pokrojonego w kostkę, wymieszać.

■ Farsz rozsmarować na łososiu i ciasno zwinąć. Owinąć folią i włożyć do lodówki na 12 godzin.

■ Ogórek umyć, obrać, pozostawiając skórę po dwóch stronach. Pokroić w plasterki. Pozostałe limonki wyszorować i pokroić w plasterki.

■ Z roladek zdjąć folię. Przekroić je na pół. Układać po trzy kawałki na talerzu. Udekorować kolendrą, plasterkami ogórków i limonek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36