Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Raclette

Raclette
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Kaloryczność: 660 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg sera raclette (lub goudy, ementalera)
  • mrożonka „Brokuły” HORTEX Ortika
  • 60 dag ziemniaków
  • 1–2 jajka na twardo
  • korniszony
  • sól

Etapy przygotowania

■ Dzięki raclette możesz przyjmować gości bez konieczności biegania do kuchni, potrawa gotuje się od razu na stole.

■ Ziemniaki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać. „Brokuły” HORTEX Ortika ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Ziemniaki, brokuły, korniszony i pokrojone jajka rozłożyć na talerze.

■ Ser pokroić na plasterki, ułożyć na szpachelkach, podgrzewać, aż ser zacznie się topić. Gorący ser zsunąć na warzywa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!