Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Raclette

Raclette
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Kaloryczność: 660 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg sera raclette (lub goudy, ementalera)
  • mrożonka „Brokuły” HORTEX Ortika
  • 60 dag ziemniaków
  • 1–2 jajka na twardo
  • korniszony
  • sól

Etapy przygotowania

■ Dzięki raclette możesz przyjmować gości bez konieczności biegania do kuchni, potrawa gotuje się od razu na stole.

■ Ziemniaki ugotować w łupinach. Ostudzić, obrać. „Brokuły” HORTEX Ortika ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Ziemniaki, brokuły, korniszony i pokrojone jajka rozłożyć na talerze.

■ Ser pokroić na plasterki, ułożyć na szpachelkach, podgrzewać, aż ser zacznie się topić. Gorący ser zsunąć na warzywa.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406