Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczone pierożki

Pieczone pierożki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Kaloryczność: 200 kcal
Ilość porcji: 20

Składniki

  • kostka masła (20 dag)
  • „Zupa pieczarkowa” HORTEX Ortika
  • 150 ml śmietany
  • 3 żółtka
  • 20 dag startego, żółtego sera
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

■ Mąkę i proszek do pieczenia zagnieść ze śmietaną, 2 żółtkami, masłem i serem. Owinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki.

■ 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni, wrzucić „Zupę pieczarkową” HORTEX Ortika, mieszając smażyć ok. 10 minut. Ostudzić.

■ Żółtko roztrzepać. Ciasto rozwałkować, pokroić na 20 kwadratów. Brzegi posmarować żółtkiem.

■ Na każdym kawałku ciasta ułożyć po łyżce mieszanki, złożyć po przekątnej, zlepić. Pierożki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować żółtkiem. Piec ok. 20 minut w temp. 200°C.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!