Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Papryka konserwowa z miodem

Papryka konserwowa z miodem Szukająca
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 2,5 kg papryki
  • Zalewa:
  • 1 szkl.octu 10%
  • 5 szkl.wody
  • 1/2 szkl.cukru
  • 1/2 szkl. miodu
  • 1 łyżka soli
  • Przyprawy na każdy słoik:
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały listek laurowy
  • 2 goździki
  • 2 ziela angielskie
  • 2-3 ziarnka pieprzu
  • 10 ziaren gorczycy
  • 1/2 łyżeczki oliwy

Jędrna papryka.

Etapy przygotowania

Zalewę zagotować i wystudzić.

Pokrojoną paprykę ułożyć w słoiczkach wraz z przyprawami, zalać przestudzonym wywarem.

Na wierzch dodać 1/2 łyżeczki oliwy.

Zamknąć słoiki i pasteryzować 20 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
07.9.2012

Papryka wyszła bardzo smaczna, ale pasteryzacja niestety zbyt długa. Paryka jest zbyt miękka, wystarczyłoby 10 - 15 minut. Polecam

 
05.9.2012

Przepis bardzo ciekawy, ale czy nie za długa ta pasteryzacja?

 
24.7.2009

wyprobuje. smaczne musi byc





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167