Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przekąski

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 150 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 20 dag suszonych grzybów
  • cebula
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Suszone grzyby zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin. Osączyć, pokroić w paski.

Kapustę mocno odcisnąć. Jeżeli jest zbyt kwaśna, lekko przepłukać i ponownie odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać.

Do garnka włożyć kapustę, posiekaną cebulę, grzyby, liście laurowe, wlać olej rzepakowy.

Podlać niewielką ilością płynu z moczenia grzybów. Przyprawić. Gotować 45 min. Często mieszać, uważając, aby się nie przypaliła.

 

Inne przepisy na Wigilię


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
22.12.2010

Ja dodaje więcej grzybów, wtedy jest jeszcze lepsza ale nie ma podanej ilości, na oko najlepsze:)

 
31.7.2010

http://www.kobieta.pl/gotowanie/przepisy-kulinarne/przystawki/zobacz/artykul/kapusta-z-grzybami/

 
21.12.2009

az leci ślinka, dobrze, że Wigilia już za parę dni. :)





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!