Przepisy kulinarne
Piątek, 3 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44893
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wątróbka z jabłkami

Wątróbka z jabłkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas duszenia: 25 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 50 dkg wątróbki drobiowej,
  • 2 kwaśne i twarde jabłka,
  • 2 cebule,
  • majeranek,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

Typowe danie polskie

Etapy przygotowania

Wątróbkę umyć i odsączyć z nadmiaru wody. Obsmażyć szybko na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnuszka. Cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w księżyce jabłka i poddusić chwilę, by jabłka zaczęły mięknąć. Wrzucić do garnka z wątróbką, lekko podlać całość wodą. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę majeranku. Dusić ok. 20-30 minut. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
181

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3094

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
8

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10