Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44184
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Uszka z mięsem

Uszka z mięsem nana30
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 80 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowo-drobiowe
  • 2 cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 kostki smalcu
  • sól,pieprz,maggi,papryka słodka
  • 1 kg. mąki
  • ok.2szkl.gorącej wody
  • 3 łyżki oleju

Świetne do barszczu czerwonego tradycyjne uszka.

Etapy przygotowania

Mięso zemleć z czosnkiem,dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę,doprawić do smaku,wymieszać.Z mąki odsypać 10 dkg.na posypkę z reszty mąki,wody i oleju wyrobić ciasto.Ciasto rozwałkować wykroić kieliszkiem kółka,układać farsz skleić brzegi i je połączyć.Wrzucać do gotującej się i osolonej  wody ,gdy wypłyną gotować  jeszcze ok.5 min.Z tylu produktów wychodzi mi ok.150 sztuk uszek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
01.9.2009

dobre ale pracochłonne..





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404