Przepisy kulinarne
Niedziela, 19 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44676
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Uszka z mięsem

Uszka z mięsem nana30
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 80 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowo-drobiowe
  • 2 cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 kostki smalcu
  • sól,pieprz,maggi,papryka słodka
  • 1 kg. mąki
  • ok.2szkl.gorącej wody
  • 3 łyżki oleju

Świetne do barszczu czerwonego tradycyjne uszka.

Etapy przygotowania

Mięso zemleć z czosnkiem,dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę,doprawić do smaku,wymieszać.Z mąki odsypać 10 dkg.na posypkę z reszty mąki,wody i oleju wyrobić ciasto.Ciasto rozwałkować wykroić kieliszkiem kółka,układać farsz skleić brzegi i je połączyć.Wrzucać do gotującej się i osolonej  wody ,gdy wypłyną gotować  jeszcze ok.5 min.Z tylu produktów wychodzi mi ok.150 sztuk uszek.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
01.9.2009

dobre ale pracochłonne..





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
20

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223