Przepisy kulinarne
Czwartek, 20 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44279
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym

Sztuka mięsa z sosem chrzanowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 120 minut
Kaloryczność: 370 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 1 kg wołowiny (krzyżowa, pręga)
  • pęczek włoszczyzny
  • cebula
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
  • sól
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • cukier, sól

Etapy przygotowania

Wołowinę umyć. Włoszczyznę umyć, oczyścić. Cebulę przypiec na blasze. Warzywa zalać wodą, posolić, zagotować. Włożyć mięso, dodać ziele angielskie i pieprz. Gotować na małym ogniu 2 godz.

Sos : w rondelku stopić masło, dodać mąkę, chwilkę smażyć, cały czas mieszając. Rozprowadzić szklanką rosołu z gotowania wołowiny, dodać chrzan, przyprawić solą i cukrem. Wlać śmietanę, wymieszać, chwilkę podgrzewać.

Mięso wyjąć z rosołu, pokroić na porcje, podawać z sosem, ziemniakami i warzywami z rosołu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
1

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
132