Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Stek z polędwicy

Stek z polędwicy R. Andrasik
Dodane przez:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Kaloryczność: 160 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 plastry polędwicy wołowej
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • ZALEWA:
  • 5 łyżek oliwy po 1/2 łyżeczki majeranku i tymianku
  • 3 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Stek z polędwicy wołowej z musztardą.

Etapy przygotowania

Zalewa : składniki połączyć i dobrze wymieszać. Zalewą polać mięso, tak by dokładnie je przykryła. Odstawić na ok. 2 godz.

Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć steki około 4–5 minut z każdej strony. Doprawić solą, oprószyć pieprzem.

Marynatę zagotować, dodać masło, odparować. Sosem polać mięso. Podawać z frytkami
i zieloną sałatą.

Z masłem ziołowym
Smak mięsa podkreśli masło wymieszane ze świeżymi ziołami i położone na stekach
tuż przed podaniem.

Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
15.11.2009

pyszności

 
14.11.2009

Smakowicie wygląda





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210