Przepisy kulinarne
Sobota, 23 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44053
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Serowo-porowo-pieczarkowa zupa z miesem mielonym

Serowo-porowo-pieczarkowa  zupa z miesem mielonym Jakob
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 0,5 kg miesa mielonego wolowo-wieprzowego
  • por - 3 sztuki
  • 3 cebule
  • 3 puszki pieczarek w wodzie
  • 0,4 kg serka do smarowania ziolowego
  • 200 ml kremowki
  • pieprz, sol, olej

Syta i smaczna

Etapy przygotowania

Por i cebule pokroic w polowki pierscienia, wrzucic do duzego garnka, dodac oleju. Gotowac /dusic ca 20 minut (az por i cebula zmiekna). Dodac odcedzone pieczarki. Nadal gotowac. W miedzyczasie mieso podsmazyc na patelni, doprawic do smaku, dodac do garnka. Zalac wrzaca woda 300-400 ml . Dodac serki, rozpuscic je. Zalac smietana, przegotowac.
Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36