Przepisy kulinarne
Środa, 27 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44081
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pulpeciki w sosie własnym

Pulpeciki w sosie własnym lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 400 g mięsa wieprzowo - wołowego
  • 1 jajko
  • 1/2 bułki czerstwej ( namoczonej)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki maki pszennej
  • sól
  • pieprz czarny
  • 3 marchewki
  • 1 cebula młoda
  • 2 łyżki śmietany
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Niezwykle delikatne wróżą udany obiad!!!!

Etapy przygotowania

Z mięsa mielonego, jajka, odciśniętej bułki,

czosnku przeciśniętego, mąki ziemniaczanej wyrabiamy masę.

Doprawiamy i mieszamy.

Tworzymy niewielkie kuleczki i btaczamy w mace pszennej.

Obsmażamy na patelni.

W garnku podsmażamy cebulkę, następnie dodając

pokrojona drobniutko w kosteczkę marchewkę. Chwilkę zapiekamy.

Wlewamy szklankę wody i dodajemy kostke rosołową.

Wkładamy pulpety, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, maggi.

Gotujemy ok 15 minut na małym ogniu.

Następnie łyżkę mąki pszennej rozrabiamy ze śmetana i wlewamy do sosiku.

Wspaniałe z ziemnaczkami, ale i makaronem, ryżem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230