Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

piersi z indyka duszone w cebulce z papryką

piersi z indyka duszone w cebulce z papryką Koalinka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas inny: 60 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 1 pierś z indyka,
  • oliwa z oliwek,
  • 1 zielona papryka,
  • 2 średnie cebule,
  • ziola prowansalskie(do smaku),
  • bazylia(do smaku),
  • pieprz ziołowy(do smaku),
  • oregano(do smaku),
  • sól czosnkowa(do smaku),

postanowiłam zamienić zwykłe kotlety na mięso duszone jest zdrowe i mężowi bardzo smakowało:)

Etapy przygotowania

pokroić pierś w średniej grubości paski; do miseczki wlać 4 duże łyżki oliwy z oliwek dodając przyprawy (zioła prowansalskie, sół czosnkową, oregano, bazylię, pieprz) zamieszać dokładnie wszystko i każdy kawałek indyka dokladnie nasmarować tym potem zostawić na 20 minut w tej miseczce.
W tym czasie pokroić cebule w cienkie paski i paprykę również.
Po 20 minutach nalać trochę oliwy na patelnię i obsamażyć z każdej strony kawalki indyka, dodać potem cebulę i paprykę i dusić mieszając jakieś 10-15 minut (aż cebula będzie zeszklona)

Można podawać z ziemniakami lub z ryżem

SMACZNEGO:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!