Przepisy kulinarne
Środa, 27 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44056
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 20 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa
  • strąk czerwonej papryki
  • 30 dag pieczarek
  • cebula (można zastapić porem)
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana
  • łyżka oleju

pycha!!

Etapy przygotowania

1. Pierś umyć, osuszyć, pokroić w 2 cm kostkę,posypać przyprawą do kurczaka, podsmazyć na rozgrzanym oleju.

2. Wlać szklankę wody, dodać kostkę rosołową, wymieszać . Wrzucić oczyszczone , pokrojone w plasterki pieczarki oraz umytą i pokrojoną w niewielką kostkę paprykę.

3. Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa. Gdy potrawa będzie gotowa, doprawić solą , pieprzem oraz śmietaną.

Jeżeli sos jest za rzadki, ja bardzo często zaprawiam go mąką ziemniaczaną (0,5 łyżeczki) wymieszaną z niewielka ilością zimnej wody (ok. 30 ml) i mieszam z gotującym się sosem, wtedy mam pewność , że sos będzie gęsty i nada się do ryżu oraz innych dodatków.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230