Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z kapustą i ziemniakami

Pierogi z kapustą i ziemniakami Kinga Grzelak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 50 minut
Ilość porcji: 100

Składniki

  • 1kg mąki tortowej
  • 1jajko
  • 3łyżki oleju
  • 1łyżka soli
  • 1,5 szklanki ciepłej wody(ugotowanej)
  • 1kg kapusty kiszonej z marchewką
  • 2 średnie cebule
  • 3kg ziemniaków
  • kucharek
  • pieprz

Pierogi z kapusta i ziemniakami są znakomitą potrawą.

Etapy przygotowania

Farsz do pierogów przygotowujemy dzień wcześniej.Gotujemy kapustę kiszoną,gdy jest już gotowa odcedzamy ją dobrze żeby miała jak najmniej wody i szatkujemy drobniutko.Na patelni smażymy cebulkę drobno pokrojoną gdy nam się już zarumieni dodajemy poszatkowaną kapustę i razem podsmażamy chwilkę.Gotujemy ziemniaki potem je ubijamy i po ostygnięciu łączymy z wcześniej przygotowaną kapustą.Farsz mamy gotowy.Ciasto:Łączymy wszystkie składniki i dokładnie rozrabiamy ciasto i lepimy pierogi.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
24.9.2009

Pierożków wychodzi:)tak około 120:)czasem więcej:)

 
24.9.2009

dokładnie:):)

 
22.9.2009

bardzo dobrze =] bo mozna zamrozic .pierozki napewno sie nie popsuja





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2813

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1062

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
69

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!