Przepisy kulinarne
Środa, 1 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44876
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pierogi z kapustą i ziemniakami

Pierogi z kapustą i ziemniakami Kinga Grzelak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 50 minut
Ilość porcji: 100

Składniki

  • 1kg mąki tortowej
  • 1jajko
  • 3łyżki oleju
  • 1łyżka soli
  • 1,5 szklanki ciepłej wody(ugotowanej)
  • 1kg kapusty kiszonej z marchewką
  • 2 średnie cebule
  • 3kg ziemniaków
  • kucharek
  • pieprz

Pierogi z kapusta i ziemniakami są znakomitą potrawą.

Etapy przygotowania

Farsz do pierogów przygotowujemy dzień wcześniej.Gotujemy kapustę kiszoną,gdy jest już gotowa odcedzamy ją dobrze żeby miała jak najmniej wody i szatkujemy drobniutko.Na patelni smażymy cebulkę drobno pokrojoną gdy nam się już zarumieni dodajemy poszatkowaną kapustę i razem podsmażamy chwilkę.Gotujemy ziemniaki potem je ubijamy i po ostygnięciu łączymy z wcześniej przygotowaną kapustą.Farsz mamy gotowy.Ciasto:Łączymy wszystkie składniki i dokładnie rozrabiamy ciasto i lepimy pierogi.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
24.9.2009

Pierożków wychodzi:)tak około 120:)czasem więcej:)

 
24.9.2009

dokładnie:):)

 
22.9.2009

bardzo dobrze =] bo mozna zamrozic .pierozki napewno sie nie popsuja





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
10

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
179

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
5

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
22

Absolut

Ilosc dodanych przepisow:
7

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
13