Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łosoś ze szparagami

Łosoś ze szparagami  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Kaloryczność: 390 kcal
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 2 filety z łososia (po 20 dag)
  • po 10 dag ugotowanych szparagów białych i zielonych (ze słoika)
  • cytryna
  • 2–3 łyżki oliwy
  • pomidor
  • 1/2 pęczka koperku
  • po łyżeczce posiekanego tymianku i estragonu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Szparagi pokroić na mniejsze kawałki. Cytrynę sparzyć, obrać ze skórki. Skórkę pokroić w cienkie paseczki. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę.

Z cytryny wycisnąć sok. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, pomidorami, ziołami, solą i pieprzem. Pokrojone szparagi polać połową sosu z pomidorami, wymieszać.

Filety z łososia oprószyć solą i pieprzem. Zamarynować w pozostałym sosie. Smażyć 2–3 minuty z każdej strony. W ostatniej chwili dodać skórkę cytrynową.

Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego i piec 10–15 minut w temperaturze 180°C. Upieczoną rybę podawać na łożu z pomidorów wraz ze szparagami.

 

 Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
17.11.2009

Wszystko dobrze ale po co do łososia dodawać pomidory??

 
25.2.2009

normalnie miałem coś takiego zrobić ! :) łosoś wygląda rewelacyjnie ciekawe czy jest prawdziwy na tym zdjęciu czy sztuczny !





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194