Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łopatka w sosie

Łopatka w sosie lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 600-700 g łopatki wieprzowej
  • 2 łyzki mąki
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryka mielona słodka
  • liśc laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki śmietany ( zmieszane z mąką)

Niedzielny obiadek!!

Etapy przygotowania

Mięso umyć i pokroić w drobne kawałki.

Posolić, posypać papryką i pieprzem. Odstawic na 30 min.

Przygotowane mięso, każdy kawałek, obtoczyć w mące

i obsmażać na oliwie na patelni.

Podpieczone wrzucić do garnka. Dodać zoele, liść laurowy,

czosnek oraz cebulkę. Dodać kostkę rosołową i podlać lekko wodą.

Gotować 1 godz. mieszając co jakiś czas i podlewać wodą, gdy wyparuje.

Mięso wyjąć z sosu, który przecieramy przez sito do następnego garnka.

Dodajemy śmietanę i podbijamy go. Wrzucamy mięso.

Sos wychodzi rewelacyjny. Do ziemniaczków, ryżu, makaronu. Super


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405