Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 30 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44642
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łopatka w sosie

Łopatka w sosie lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 600-700 g łopatki wieprzowej
  • 2 łyzki mąki
  • sól
  • pieprz czarny
  • papryka mielona słodka
  • liśc laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki śmietany ( zmieszane z mąką)

Niedzielny obiadek!!

Etapy przygotowania

Mięso umyć i pokroić w drobne kawałki.

Posolić, posypać papryką i pieprzem. Odstawic na 30 min.

Przygotowane mięso, każdy kawałek, obtoczyć w mące

i obsmażać na oliwie na patelni.

Podpieczone wrzucić do garnka. Dodać zoele, liść laurowy,

czosnek oraz cebulkę. Dodać kostkę rosołową i podlać lekko wodą.

Gotować 1 godz. mieszając co jakiś czas i podlewać wodą, gdy wyparuje.

Mięso wyjąć z sosu, który przecieramy przez sito do następnego garnka.

Dodajemy śmietanę i podbijamy go. Wrzucamy mięso.

Sos wychodzi rewelacyjny. Do ziemniaczków, ryżu, makaronu. Super


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
113

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3