Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Hiszpańska tortilla

Hiszpańska tortilla  fotolia.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 380 kcal
Ilość porcji: 2

Składniki

  • 35 dag ziemniaków
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 4 jajka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Połowę oliwy rozgrzać na patelni, wrzucić ziemniaki i smażyć ok. 25 min na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Na 10 minut przed końcem smażenia dodać cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem.

Jajka roztrzepać widelcem, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki lekko przestudzić i wymieszać z jajkami. Resztę oliwy rozgrzać na patelni i wlać masę ziemniaczaną. Smażyć ok. 6 minut, aż jajka się zetną.

Placek przewrócić na drugą stronę (za pomocą talerza) i smażyć jeszcze około 6 minut.

Tortillę pokroić na porcje. Podawać na ciepło lub na zimno.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.9.2009

Taka tortille jadlam w wykonaniu kolegi ktory byl kucharzem w Hiszpani ,pyszna i musze ja zrobic





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!