Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z drobiowych serduszek

Gulasz z drobiowych serduszek IwonaF
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • ½ kg drobiowych serduszek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 dkg cebuli
  • 200 ml wrzącej wody
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki mąki z pełnego przemiału (pp)
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • ½ łyżeczki zielonego mielonego pieprzu
  • ¼ łyżeczki posiekanego suszonego koperku

Świetne urozmaicenie menu

Etapy przygotowania

   

Serca myjemy, odcinamy góry z warstwą tłuszczu. Cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy dokładnie osączone serduszka i dokładnie je obsmażamy, dodajemy cebulę, smażymy jeszcze przez 3 minuty. Wlewamy wodę i dusimy serca do miękkości. Śmietanę mieszamy z wodą, mąką, koperkiem i przyprawami. Wlewamy na patelnię i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 1 minutę. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub kaszą.

 

Smacznego!

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!