Przepisy kulinarne
Środa, 1 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44648
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Flaczki wieprzowe

Flaczki wieprzowe Ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Czas gotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 6

Składniki

  • - 1 kg flaczkow wieprzowych,oczyszczonych i pokrojonych
  • - 0.5 kg miesa wolowego
  • - 1 duza marchewka
  • - 1 duza pietruszka
  • - 4 do pieciu zabkow czosnku
  • - szczypta papryki slodkiej w proszku
  • - 4 do pieciu lyzek oleju
  • - lyzka maki na zasmazke
  • - 6 ziaren ziela angielskiego,4 liscie laurowe
  • - wegeta,pieprz,majeranek

Super smaczne flaczki.

Etapy przygotowania

Flaczki 2 razy obgotowac po mniej wiecej 30 min.za kazdym razem zmieniajac wode.
Mieso wolowe pokroic w kostke,podsmazyc na rozgrzanej patelni na rumiany kolor,odstawic.
Obgotowane flaczki zalewamy swieza woda i wstawiamy ponownie na gaz po czym gotujemy do sredniej miekkosci,w tym samym czasie dodajemy podsmazone wczesniej mieso i starte warzywa ( drobna tarka).
Dodajemy przyprawy proporcje w zaleznosci od gustu.Czosnek dorzucamy w calosci.Po mniej wiecej 1h przygotowujemy zasmazke i rozrabiamy ja z zupa.GOTOWE


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
06.12.2011

Pychota ..uwielbiam flaczki...Pozdrawiam..

 
02.12.2011

Jak tak piszesz, to na pewno takie są. 5.





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

zrodlana

Ilosc dodanych przepisow:
4

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
4

radobaryl

Ilosc dodanych przepisow:
1

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
114