Przepisy kulinarne
Środa, 30 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44032
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Faszerowany filet z piersi indyka

Faszerowany filet z piersi indyka  BBS
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Czas pieczenia: 40 minut
Kaloryczność: 360 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 1 i 1/2 kg piersi z indyka
  • 10 dag szynki
  • 3 kromki pumpernikla
  • 10 dag startego żółtego sera
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 pęczka natki
  • szklanka bulionu drobiowego
  • olej
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz, cząber

Etapy przygotowania

Mięso umyć. Cienkim nożem zrobić głębokie nacięcie wzdłuż włókien. Natrzeć solą, pieprzem i cząbrem, odstawić na 15 minut.

Szynkę i 2 kromki pumpernikla pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Łyżkę masła stopić na patelni, wrzucić cebulę, czosnek, szynkę i pumpernikiel, smażyć kilka minut. Podlać łyżką bulionu, wymieszać, ostudzić.

Natkę posiekać. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Natkę, jajko i starty ser dodać do masy z pumperniklem, wymieszać.

Nadzienie włożyć do kieszonki w mięsie, brzegi spiąć lub zszyć bawełnianą nicią. Pozostałą kromkę pumpernikla pokruszyć, wymieszać z bulionem.

Resztę masła i olej rozgrzać w brytfannie, włożyć mięso, zrumienić z każdej strony, podlać bulionem z pumperniklem. Piec 40 minut w temperaturze 180 C.

Mięso wyjąć, sos z pieczenia przecedzić. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody i sosu, wlać do sosu, zagotować.

Pieczeń pokroić w plastry, polać sosem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2915

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
222

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
120

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55