Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas gotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • Biała fasola, którą namaczamy w wodzie kilka godzin wcześniej.
  • Kiełbasa
  • Boczek wędzony
  • Cebula
  • Przecier pomidorowy
  • Sól i pieprz
  • Odrobina tłuszczu

Przepis na fasolkę po bretońsku :) zawsze się udaje

Etapy przygotowania

Pyszna fasolka po bretońsku  - przepis na taką fasolkę po bretońsku  zadowoli każdego!

Namoczoną fasolkę odsączamy i gotujemy w świeżej wodzie 50 minut ale solimy ją dopiero pod koniec gotowania, a nie na początku, inaczej zostanie twarda. W tym czasie smażymy kiełbasę z boczkiem na rozgrzanym tłuszczu.

Gdy się zarumienią dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Razem dusimy aż cebula będzie miękka. Po 50 minutach gotowania odsączamy fasolkę i dodajemy do niej kiełbasę z boczkiem i cebulą. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy, lekko podlewamy wodą i dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Fasolka po bretońsku  przygotowana według tego przepisu zawsze wychodzi. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.3.2013

Bardzo dobry przepis :) Ja już prawie wszystkie w sieci przejrzałam i jedne z ciekawszych znalazłam na http://fasolkapobretonsku.net.pl/ :)

 
27.10.2011

No świetnie. Jakieś proporcje składników?

 
18.7.2009

Fasolka po bretońsku jest zawsze taaaaka pyszna:) ,muszę spróbować twój przepis





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!