Przepisy kulinarne
Czwartek, 5 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44609
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Fasola po myśliwsku

Fasola po myśliwsku  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Kaloryczność: 675 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 40 dag fasoli jaś
  • 3 suszone grzyby
  • łyżeczka vegety
  • 20 dag kiełbasy (np. podwawelskiej)
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 4 ziarna jałowca
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka łagodnej musztardy
  • łyżka soku z cytryny
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Fasolę oraz suszone grzyby umyć i namoczyć oddzielnie poprzedniego dnia. Fasolę odcedzić, dodać do niej grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Uzupełnić wrzątkiem i ugotować z dodatkiem vegety do miękkości.

Kiełbasę pokroić w plasterki, a boczek w paski. Jałowiec utłuc w moździerzu. Cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć na maśle, dodając pod koniec smażenia kiełbasę i boczek. Wszystko oprószyć mąką, lekko zrumienić i przełożyć do fasoli. Zagotować.

Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, sok z cytryny i rozgnieciony jałowiec. Przyprawić mieloną papryką, solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym chlebem.

 

 Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62