Przepisy kulinarne
Wtorek, 23 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44190
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Fasola po myśliwsku

Fasola po myśliwsku  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Kaloryczność: 675 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 40 dag fasoli jaś
  • 3 suszone grzyby
  • łyżeczka vegety
  • 20 dag kiełbasy (np. podwawelskiej)
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 4 ziarna jałowca
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka łagodnej musztardy
  • łyżka soku z cytryny
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Fasolę oraz suszone grzyby umyć i namoczyć oddzielnie poprzedniego dnia. Fasolę odcedzić, dodać do niej grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Uzupełnić wrzątkiem i ugotować z dodatkiem vegety do miękkości.

Kiełbasę pokroić w plasterki, a boczek w paski. Jałowiec utłuc w moździerzu. Cebulę obrać, drobno pokroić, usmażyć na maśle, dodając pod koniec smażenia kiełbasę i boczek. Wszystko oprószyć mąką, lekko zrumienić i przełożyć do fasoli. Zagotować.

Dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, sok z cytryny i rozgnieciony jałowiec. Przyprawić mieloną papryką, solą i pieprzem.
Podawać ze świeżym chlebem.

 

 Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2938

wandeczka

Ilosc dodanych przepisow:
2

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
212

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207