Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

FASOLA PO MEKSYKAŃSKU
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • Puszka fasolki białej konserwowej
  • Puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • 2 duże cebule
  • 250g mięsa mielonego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz do smaku

REWELACYJNA FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

Etapy przygotowania

Obieramy cebule kroimy w kostkę; podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż sie zarumieni dodajemy mięso mielone- wszystko razem mieszamy niedopuszczając do przypalenia składników następnie dodajemy oba rodzaje fasoli (bez zalewy w której ona jest) mieszamy ponownie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.

Możemy zrobić ją na ostro dodając ostrej papryki oraz papryczki chili bądź chilli w proszku lub sosou tabasco.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36