Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

FASOLA PO MEKSYKAŃSKU
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • Puszka fasolki białej konserwowej
  • Puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • 2 duże cebule
  • 250g mięsa mielonego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz do smaku

REWELACYJNA FASOLA PO MEKSYKAŃSKU

Etapy przygotowania

Obieramy cebule kroimy w kostkę; podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż sie zarumieni dodajemy mięso mielone- wszystko razem mieszamy niedopuszczając do przypalenia składników następnie dodajemy oba rodzaje fasoli (bez zalewy w której ona jest) mieszamy ponownie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.

Możemy zrobić ją na ostro dodając ostrej papryki oraz papryczki chili bądź chilli w proszku lub sosou tabasco.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194