Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Napoje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Syrop z miety

Syrop z miety
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 20

Składniki

  • Składniki
  • 1litr wody
  • 1 kwasek cytrynowy
  • 1kg cukru
  • 2 garście mięty ( najlepsza jest świeża ale suszona też może być)
  • Można też dodać kilka plastrów cytryny lub jabłka

Pyszny syrop z mięty do rozcieńczania z woda

Etapy przygotowania

Wodę, kwasek i cukier zagotowujemy a gdy bedzie wrzeć i wszystko się rozpuści ściagamy z ognia, dodajemy umytą mięte .Garnek zakrywamy pokrywką i odstawiamy w chłodne miejsce na noc Nastepnego dnia wodę odcedzamy a mięte wyrzucamy.I w ten oto sposób powstaje syrop z mięty gotowy do rozcieńczenia

.Można go rozlać w słoiki i zagotować a potem delektować się cały rok.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!