Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Napoje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Nalewka z dzikiej róży

Nalewka z dzikiej róży   shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas inny: 12 tygodni

Składniki

  • 1 kg owoców dzikiej róży
  • 3/4 l czystej wódki
  • 60 dag cukru

Etapy przygotowania

Owoce dzikiej róży umyć. Ponacinać z jednej strony, usunąć pesteczki, wypłukać i osączyć.

Wrzucić do karafki lub słoja, przesypać cukrem. Odstawić na 2 tygodnie, by puściły sok.

Po tym czasie wlać wódkę, szczelnie zamknąć naczynie i znów odstawić na 2 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsać.

Przefiltrować przez gazę lub filtr do kawy, rozlać do butelek. Zakorkować, przenieść w ciemne miejsce. Nalewka powinna dojrzewać od 2 do 4 miesięcy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
08.10.2009

chciałabym wszystko zrobić ale nienadążąm, może kiedyś zrobię, dodaję do ulubionych





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!