Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Napoje

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Nalewka z dzikiej róży

Nalewka z dzikiej róży   shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas inny: 12 tygodni

Składniki

  • 1 kg owoców dzikiej róży
  • 3/4 l czystej wódki
  • 60 dag cukru

Etapy przygotowania

Owoce dzikiej róży umyć. Ponacinać z jednej strony, usunąć pesteczki, wypłukać i osączyć.

Wrzucić do karafki lub słoja, przesypać cukrem. Odstawić na 2 tygodnie, by puściły sok.

Po tym czasie wlać wódkę, szczelnie zamknąć naczynie i znów odstawić na 2 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsać.

Przefiltrować przez gazę lub filtr do kawy, rozlać do butelek. Zakorkować, przenieść w ciemne miejsce. Nalewka powinna dojrzewać od 2 do 4 miesięcy.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
08.10.2009

chciałabym wszystko zrobić ale nienadążąm, może kiedyś zrobię, dodaję do ulubionych





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!