Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Watróbka drobiowa zawijana w plastry wędzonego boczku..

Watróbka drobiowa zawijana w plastry wędzonego boczku.. Ryszard Piątkowski
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas smażenia: 90 minut

Składniki

  • Składniki:
  • • 1 kg świeżych wątróbek drobiowych
  • • 20 dag wędzonego pokrajanego w plastry boczku
  • • olej
  • • 2 ząbki czosnku
  • • 3 -4 cebule
  • • 1 spore jabłko
  • • ½ pora
  • • sól
  • • pieprz, kucharek lub vegeta…

Świetna potrawa na imprezy,kolacje i jako zagryzka....

Etapy przygotowania

 

Przyrządzenie:
Wątróbkę oczyścić z błonek,  posypać  mielonym pieprzem i lekko solą.
Zawinąć plasterkami boczku i spiąć wykałaczką (w wersji dietetycznej można plastrami szynki) .
Cebulę pociąć w piórka, por, jabłko, czosnek posiekać, dodać do cebuli i wszystko razem udusić na patelni, lekko posypać kucharkiem lub vegetą .
Piec  około 15 minut, często odwracając. Wyjąc wykałaczki i ułożyć na półmisku.  Podawać z pieczywem lub ziemniakami …Dobra jest jako zakąska do wódeczki…Naprawdę warto spróbować jest bardzo smaczne danie…


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
05.1.2012

Na pewni skorzystam z przepisu :-) I jak pięknie podane

 
12.11.2011

Super !!! Zrobię sobie taka następnym razem bo uwielbiam wątróbkę drobiową :-)

 
12.11.2011

Świetny kolaż zdjęć zrobiony do tej potrawy. 5.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194