Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Tatar

Tatar
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 290 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag chudej wołowiny
  • 4 łyżki oliwy
  • maggi
  • 4 żółtka
  • 4 małe ogórki kiszone
  • cebula
  • 10 dag zielonych oliwek
  • żółta i czerwona papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, zemleć lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić z 2 łyżkami zimnej wody, oliwą i kilkoma kroplami maggi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ogórki, cebulę, oliwki oraz paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mięso rozdzielić na cztery porcje, na każdej ułożyć żółtko. Dokoła rozłożyć wszystkie pokrojone dodatki. Od razu podawać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
11.3.2009

Może i tatar nie jest zły ale ja mam takie samo zdanie jak Szukająca - nie jem tatara.

 
10.3.2009

Popieram dobry tatar nie jest zły :-) ale z własnego doświadczenia wiem że trzeba go zapić choćby gorącą herbatą,bo takie ilości surowego białka mogą narozrabiać w żołądku.

 
08.3.2009

cos pysznego, kocham tatara, nie ma sie czego bac, tylko trzeba wiedzieć skąd brać świeże, dobre mięso





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36