Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Tatar

Tatar
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Kaloryczność: 290 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag chudej wołowiny
  • 4 łyżki oliwy
  • maggi
  • 4 żółtka
  • 4 małe ogórki kiszone
  • cebula
  • 10 dag zielonych oliwek
  • żółta i czerwona papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, zemleć lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić z 2 łyżkami zimnej wody, oliwą i kilkoma kroplami maggi. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Ogórki, cebulę, oliwki oraz paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę. Mięso rozdzielić na cztery porcje, na każdej ułożyć żółtko. Dokoła rozłożyć wszystkie pokrojone dodatki. Od razu podawać.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
11.3.2009

Może i tatar nie jest zły ale ja mam takie samo zdanie jak Szukająca - nie jem tatara.

 
10.3.2009

Popieram dobry tatar nie jest zły :-) ale z własnego doświadczenia wiem że trzeba go zapić choćby gorącą herbatą,bo takie ilości surowego białka mogą narozrabiać w żołądku.

 
08.3.2009

cos pysznego, kocham tatara, nie ma sie czego bac, tylko trzeba wiedzieć skąd brać świeże, dobre mięso





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!